Grupul israelian AFI Europe a pus piatra de temelie a lucrărilor la un centru comercial, în Braşov

Ziarul Financiar 12.09.2017

Şantierul AFI Braşov, care va include un mall şi două turnuri de birouri clasa A, construite pe terenul fostei uzine Hidromecanica, a fost inaugurat marţi, în prezenţa investitorilor şi a autorităţilor.

Centrul comercial va include 70.000 de metri pătraţi şi va avea 200 de magazine şi zone de servicii, mai multe branduri semnând deja contracte de închiriere cu investitorii. Rata de alocare este deja de 80 la sută.

Prima etapă a proiectul va include un centru comercial cu o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 de mp şi unul din cele două turnuri de birouri clasa A, care se va întinde pe o suprafaţă de 25.000 de mp. Potrivit investitorilor, proiectul va fi gata în primul trimestru al anului 2019.

”Am ales Braşovul în primul rând pentru că este un oraş foarte important în România şi credem că această locaţie reprezintă inima oraşului, împreună cu conceptul pe care l-am adus în oraş, înseamnă un proiect perfect pentru noi. Am înţeles că există o nevoie mare de spaţii de retail în Braşov, pentru că astăzi există doar un singur mall în Braşov şi este un oraş mare şi credem că este loc pentru încă unul. Varietatea de branduri de fashion, locaţia perfectă, accesibilitatea, facilităţile de petrecere a timpului liber şi divertisment reprezintă mixul perfect prin care ne dorim să setăm noi trenduri şi să oferim vizitatorilor o nouă experienţă de shopping“, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, David Hay, CEO AFI Europe România,

Noua investiţie va crea peste 2.000 de locuri de muncă şi îşi propune să devină noul centru de interes al oraşului şi destinaţia preferată pentru pasionaţii de shopping, turişti, dar şi pentru comunitatea de business şi companiile multinaţionale din domeniul IT&C.

Noul centru comercial va pune la dispoziţia clienţilor peste 1.700 de locuri de parcare şi va dispune de o terasă verde de 3.500 de metri pătraţi, o zonă de cinema cu 10 săli la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spaţii de divertisment, teren de joacă şi alte atracţii pentru copii, restaurante, cafenele.

AFI Braşov este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) din Bucureşti, cel mai mare centru comercial din ţară, şi AFI Ploieşti (34.000 mp GLA).