Majoritatea poziţiilor vacante de director adjunct în direcţiile importante din BNR au fost ocupate. Anul trecut, o treime din posturi erau vacante

Autor: Claudia Medrega 13.09.2017

Mai există poziţii vacante de director adjunct la Direcţia Audit Intern şi la Direcţia Juridică din BNR.



Cea mai mare parte a poziţiilor vacante în direcţiile importante din Banca Naţională au fost ocupate, după ce pe parcursul anului trecut o treime din posturile de director adjunct, adică opt din cele 24 de astfel de funcţii disponibile în departamentele-cheie ale băncii, au rămas vacante.

În prezent, mai există poziţii vacante de director adjunct la Direcţia Audit Intern şi la Direcţia Juridică din BNR, conform informaţiilor de pe site-ul BNR.

În cazul Direcţiei de Modelare şi Prognoze Macroeconomice, director adjunct a fost numit Mihai Copaciu, doctor în economie, care a contribuit anterior la realizarea noului instrument de modelare macroeconomică folosit în ultima perioadă de BNR pentru fundamentarea deciziilor de politică monetară (modelul de echilibru general - DSGE - cu euroizare parţială - R.E.M. 2.0). Conducerea Direcţiei de Modelare şi Prognoze Macroeconomice a fost preluată din luna septembrie 2016 de Tudor Grosu, care era director adjunct, după ce fostul şef al direcţiei Cezar Boţel a fost trimis la Washington ca reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional.