A venit şi rândul Transgaz să convoace AGA pentru a da dividende de 171 mil. lei la solicitarea statului. Randament de 3,6%

Autor: Liviu Popescu 13.09.2017

Transgaz a publicat în această dimineaţă pe bursă că a primit la rândul său o solicitarea din partea statului pentru a desfăşura o AGA în vederea distribuirii sumei de 171 mil. lei din sumele existente în sold la 31 decembrie 2016 al conturilor alte reserve şi rezultatul reportat. Solicitarea vine după ce statul a trimis vineri către Romgaz, luni către Conpet şi ieri către Transelectrica.

Banii sunt necesari pentru acoperirea deficitului bugetar, dezechilibrat de creşterile salariale şi încasările mai mici din TVA.

La un număr de 11,7 milioane de acţiuni rezultă 14 lei dividend pentru o acţiune. La preţul de tranzacţionare de 403 lei, rezultă un randament de 3,6%.

Mai jos întreg convocatorul

În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, SNTGN Transgaz SA informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în calitate de acţionar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor „ alte rezerve” şi „rezultatul reportat”, în aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2017 pentru modificarea art. 1 alin.(1) lit. g) din Ordonanţa Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind Guvernanta Corporativă a Întreprinderilor Publice.