Peugeot-Citroen se inspiră din modelul Renault-Dacia: Luăm în calcul să producem automobile în Maroc maşini pentru Europa

Autor: Bogdan Alecu 13.09.2017

 Grupul francez PSA Peugeopt Citroen se pregăteşte să “atace” piaţa auto europeană pe mai multe paliere, de la preluarea mărcii Opel şi lansarea unor noi modele utilizând platforme comune, la intarea puternică în Africa de Nord printr-o nouă uzină în Maroc.

PSA va investi peste 500 mil. Euro într-o nouă uzină la Kenitra, Maroc, unde va produce la început 90.000 de maşini anual, pentru a ajunge la un total de 200.000 de unităţi anual, maşini ce vor avea un grad de localizare de 60% la început şi care va creşte la 80% ulterior.

Peugeot-Citroen calcă astfel pe urmele Renault, care are deja din 2012 o uzină în Tanger unde produce modelele Dacia Lodgy, Dokker, Sandero şi Logan MCV atât pentru piaţa locală cât şi pentru Africa de Nord şi Maroc. Alături de acestea, Renault mai produce şi Dacia Logan la Casablanca.

“Uzina din Maroc este construită pentru piaţa nord-africană şi pentru Orientul Mijlociu. Nu excludem însă să producem acolo şi pentru Europa, însă acest lucru vom comunica ulterior”, a explicat Carlos Tavares, preşedintele grupului PSA într-un interviu acordat ZF în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Cel mai probabil la Tanger vor fi asamblate modelele Peugeot 301 şi Citroen C-Elysee, sedanuri compacte ce concurează pe un segment similar cu al Daciei Logan.