Şeful JP Morgan critică moneda Bitcoin: Este o escrocherie şi va sfârşi mai rău decât criza lalelelor

Autor: Liviu Popescu 13.09.2017

Jamie Dimon, directorul executiv al J.P Morgan, una dintre cele mai mari instituţii financiare din SUA, a condamnat în termeni duri moneda Bitcoin, afirmând că aceasta este o “înşelătorie” şi a caracterizat-o ca fiind mai gravă decâ “criza bulbilor de lalele”, în referinţa la tulipomania, criza din Olanda secolului XVII.

Dacă traderii de la JPMorgan ar începe să tranzacţioneze în Bitcoin, atunci Dimon i-ar concedia imediat. “Din două motive: este împotriva regulilor noastre este stupid. Şi ambele sunt periculoase”, a spus el într-o conferinţă cu investitori, citat de Bloomberg.

Bitcoin a crescut în ultimele luni, stimulată de o mai mare acceptare a tehnologiei de tip blockchain care stă la baza metodei de schimb şi de optimismul că timpul de tranzacţionare mai rapid va încuraja utilizarea mai largă a criptocurrency-ului.

Bitcoin a scăzut iniţial după remarcile lui Dimon, cu până la 2,7%. Săptămâna trecută, moneda a scăzut după informaţiile potrivit cărora China intenţionează să interzică tranzacţionarea monedelor virtuale pe bursele interne, ceea ce însemna încă o lovitură pe piaţa de criptanism de 150 de miliarde de dolari.

“Dacă eraţi în Venezuela sau Ecuador sau Coreea de Nord sau o grămadă de părţi de acest gen, sau dacă eraţi traficant de droguri, un ucigaş, chestii de genul ăsta, ar fi mai bine să tranzacţionezi în bitcoin de cap decât în ​​dolari americani", a spus el. "Deci, poate exista o piaţă pentru asta, dar ar fi o piaţă limitată".