Regina Maria investeşte 15 mil. euro într-un spital privat cu servicii integrate, în Cluj

Autor: Cristina Bellu 13.09.2017

Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private după Medlife, va inaugura la începutul anului viitor primul spital cu servicii integrate din Cluj, în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro.

Operatorul este prezent pe piaţa serviciilor medicale din Cluj-Napoca de aproape zece ani, timp în care a realizat investiţii de peste 9 milioane de euro pentru deschiderea şi modernizarea unităţilor medicale, extinderi, dar şi pentru achiziţia de aparatură medicală modernă.

În plus, anul acesta, Regina Maria s-a extins la nivel local şi prin două achiziţii care au vizat serviciul de ambulanţă privată şi îngrijire la domiciliu - Prompt URG şi laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul local pe zona de anatomie patologică şi citologie.

“Spitalul va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală şi va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce priveşte chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obţinerea acreditărilor internaţionale pentru spitale., a spus Fady Chreih, CEO-ul reţelei de sănătate Regina Maria.

Unitatea se va întinde pe 4 etaje şi va avea o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulţi şi copii, ambulatoriu multidisciplinar şi de o serie de specialităţi medicale şi chirurgicale pentru adulţi şi copii.

Regina Maria este prezentă pe piaţa serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă de la începutul anului 2008 şi a raportat creşteri constante de la an la an. În prezent, reţeaua din Cluj cuprinde 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, un centru de medicina muncii şi un centru de expertiză în diabet, nutriţie şi boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajaţi, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialităţi medicale.

În 2016, 150.000 de pacienţi au trecut pragul policlinicilor din oraş. Tot anul trecut, medicii Regina Maria Cluj au acordat peste 210.000 consultaţii şi au efectuat peste 420.000 de analize de laborator – ambele segmente înregistrând creşteri semestriale, dar şi anuale.

Pe zona corporate, Regina Maria are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajaţilor din zonă.