​Răzvan Bosinceanu, Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale: Presiunea pe sistemul de sănătate se poate reduce printr-un pacient corect informat

Autor: Georgiana Mihalache 13.09.2017

Informarea pacienţilor în ce priveşte consumul de medicamente fără reţetă (OTC) poate scădea presiunea pe sistemul de sănătate, iar o creştere cu 5% a acestui segment ar duce la economii de 16 mld. euro în comunitatea europeană, susţine Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale, la conferinţa ZF Pharma Summit 2017.

`Viteza de creştere a pieţei de medicamente din România este destul de mare. La nivelul lui 2016 eram pe locul 5 în Europa ca viteză de creştere. Oportunitatea pentru pacienţi şi sănătate există. Presiunea pe sistemul de sănătate se poate reduce printr-un pacient corect informat” Medicamentele fără prescripţie, dispozitivele medicale şi suplimente alimentare din punctul de vedere al producătorilor sunt în dezvoltare.