Grupul Volkswagen a anunţat la Frankfurt cel mai ambiţios plan de electrificare a gamei şi pariază pe noi segmente. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 13.09.2017

Grupul Volkswagen a anunţat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un ambiţios şi amplu plan de investiţii de circa 20 de miliarde de euro în proiectarea şi lansarea de automobile cu zero emisii, urmând va fiecare dintre cele 300 de modele din cadrul concernului să aibă cel puţin o versiune electrică până în 2030.

Planul denumit Roadmap E prezentat de VW este considerat a fi cel mai complet din întreaga industrie auto. Planul nemţilor vine în condiţiile declanşării scandalului Dieselgate în urmă cu aproape doi ani, scandal ce a declanşat o luptă a statelor cu motorizările diesel şi o favorizare a maşinilor electrice care nu poluează aerului.

Pe de altă parte, spre exemplu, în timp ce marile capitale europene anunţă planuri concrete pentru a interzice maşinile diesel şi a lansa măsuri pentru reducerea poluării, Guvernul României transformă încet dar sigur piaţa locală într-un adevărat cimitir auto, contribuind la creşterea puternică a poluării, adoptând măsuri opuse celor din ţările occidentale şi încurajând importurile de rable care emit noxe mult peste standardele actuale, contribuind la îmbolnăvirea populaţiei.