Ce trebuie să ştie un investitor în fonduri de acţiuni Raiffeisen: comisioane de subscriere de 0,35%, randamente chiar şi de 20%

Autor: Liviu Popescu 14.09.2017

Un investitor care intenţionează să se orienteze spre fondurile de investiţii ale Raiffeisen, administrator cu 27% cotă de piaţă, trebuie să aibă la dispoziţie o sumă minimă, echivalentul unei unităţi de fond, care va­riază de la câteva sute de lei şi până la 100.000 de lei.

Fondul de acţiuni al Raiffeisen afişează 22% ran­dament în ultimele 12 luni, faţă de sub 1% do­bân­dă cât plătesc bancherii la depozite. „Marea majoritate a sumelor clienţilor noştri investite în fondurile cu componenta de acţiuni sunt în cele care au o dependenţă redusă de piaţă, aplicând atât strategii «long», cât şi «short». Cu alte cuvinte, randamentul acestor fonduri nu este dependent de evoluţia pozitivă a pieţelor. Legat de evoluţia pieţei locale de acţiuni, nu cred că direcţia în care o va lua piaţa locală este clară, date fiind multele incerti­tudini care se manifestă“, explică Răzvan Szi­lagyi, şeful Raiffeisen Asset Manage­ment, societate de administrare de investiţii cu active de 6,6 mld. lei.