Tabloul pieţei muncii la jumătatea anului: firmele au creat peste 120.000 de joburi noi, şomajul a scăzut, iar salariile au crescut cu 15%

Autor: Adelina Mihai 14.09.2017

„Şomajul scăzut a pus presiune pe toate companiile private. Avantajul este că a crescut puterea de cumpărare a oamenilor.”



Peste 120.000 de locuri de muncă noi au fost create în prima jumătate a acestui an, companiile mai au nevoie de cel puţin 64.000 de oameni, salariile au crescut cu ritm accelerat, iar şomajul a fost pe trend descendent – aşa arată principalii indicatori ai pieţei muncii pentru prima jumătate jumătate a acestui an. „În prima parte a anului a continuat trendul din cursul anului trecut, numărul de locuri de muncă vacante a crescut pe fondul fluctuaţiei de personal şi a creării de noi joburi. Şomajul scăzut a pus presiune pe toate companiile private. Avantajul situaţiei actuale este că a crescut puterea de cumpărare a oamenilor”, a spus Oana Petcu, sales & operations director în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest Group.