MedLife vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni de maxim 274 mil.lei, tranzacţionate pe BVB

Autor: Roxana Rosu 14.09.2017

Furnizorul de servicii medicale private MedLife vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni în valoare totală de 274,2  milioane lei, cu o dobândă de maxim 4,9% pe an şi scadenţă la 7 ani, titlurile urmând să fie tranzacţionate la BVB.

Obligaţiunile corporative negarantate, neconvertibile şi nesubordonate vor fi oferite investitorilor  din Romania sau alte pieţe prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice, au hotărât acţionarii MedLife în adunarea generală de ieri.

Emisiunea se poate realiza, in functie de conditiile de piata si de nevoile de finantare ale societatii, in cadrul unei singure emisiuni sau prin intermediul mai multor emisiuni, in cadrul unui program de oferta.

Titlurle vor fi tranzactionate cadrul Pieţei reglementate de obligatiuni corporative (Segmentul Principal) administrat de Bursa de Valori Bucuresti  S.A. (BVB).

Acţionarii Medlife au aprobat şi majorarea capitalului social cu maxim 650.000 de lei, în termen de trei ani, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni noi. Numarul total al actiunilor noi nu va depăşi 2,6 milioane actiuni, respectiv de la valoarea actuala de 5,023 milioane lei pana la valoarea maxima a capitalului social de 5,67 milioane lei.

La nivelul grupului, MedLife estimează pentru 2017 venituri de 617,2 milioane lei, în creştere cu 17% şi un profit operaţional de 44,9 milioane lei, mai mare cu 32% faţă de 2016. Rezultatul net bugetat este de 20,9 milioane lei, mai mare cu 87%.

Compania este deţinută de familia Marcu, cu o participaţie de 51%, în timp ce printre acţionari se mai numără fondul de pensii Allianz-Ţiriac, o deţinere de 5,31% din capitalul social, în timp ce Charlemagne Capital, fond de investiţii specializat în pieţele emergente, are în prezent o participaţie de 7,2% din reţeaua de servicii medicale private MedLife.