Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de 5 mil. lei la Primcom Bucureşti. Cumpărătorul este un investitor în imobiliare

Autor: Liviu Popescu 20.09.2017

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai lichid emitent de la bursa românească, şi-a lichidat pe 18 septembrie deţinerea de 75,5% pe care o avea la compania Primcom Bucureşti (PRIB), emitent listat pe AeRO, al cărei obiect de activitate îl constituie închirierea de spaţii comerciale.

Vânzarea celor 1,27 milioane de acţiuni s-a realizat la preţul unitar de 4 lei pe unitate, ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la circa 5 mil. lei. Tranzacţia a fost intermediată de brokerii de la Raiffeisen. Pachetul de acţiuni al companiei a fost vândut către Andrei Nichiforov, care, potrivit Primcom, este un investitor în imobiliare, administrator al companiei Sens Unic Imobiliare, cu afaceri de 25.000 de lei anul trecut.

Tranzacţia a fost încheiată pe piaţa XDS1 a AeRO, faţă de piaţa XRS1, la care preţul unei acţiuni PRIB era pe 11 septembrie, cea mai recentă tranzacţie, de circa 5,12 lei. La acel preţ compania are o valoare de piaţă de 8,7 mil. lei. SIF Muntenia deţine o pondere de 15% din Primcom Bucureşti, companie care în 2016 a raportat afaceri de 560.000 lei, minus 22% faţă de anul precedent, şi un rezultat negativ de aproape un milion de lei.