Pe 29 septembrie, Bursa de la Bucureşti află dacă a fost promovată la piaţă emergentă, decizie aşteptată de ani de zile. Ce criterii îndeplinesc pieţele care se află pe watch-listul FTSE

Autor: Liviu Popescu 20.09.2017

Pe 29 septembrie FTSE Group, lider mondial în crearea de indici bursieri, va anunţa dacă piaţa de capital din România va fi promovată de la piaţă de frontieră la una emergentă, ceea ce implicit va atrage şi mai mult atenţia investitorilor instituţionali şi va duce la un rulaj de tranzacţionare mult mai mare şi la un peisaj bursier mai dinamic. Anunţul cu privire la promovare a fost publicat pe site-ul FTSE Russel la finele lunii august.

„FTSE Russell anunţă că rezultatele evaluării anuale a FTSE Country Classification vor fi publicate vineri, 29 septembrie 2017 (după închiderea pieţei din SUA). Clasificarea pieţelor în cadrul FTSE Global Equity Index este eva­luată în mod continuu. Pentru a asigura transparenţă, pieţele considerate a fi reclasificate între stadiul de dezvoltare, avansat emergent, secundar emergente şi piaţă de frontieră sunt plasate pe watch-list“, este anunţul FTSE.