Banca Transilvania alocă 100 mil.euro pentru împrumuturi cu garanţii europene destinate IMM-urilor

Autor: Roxana Rosu 21.09.2017

Banca Transilvania acordă IMM-urilor împrumuturi cu garanţii europene pentru creşterea afacerii sau susţinerea capitalului de lucru, în baza unui acord încheiat cu Fondul European de Investiţii (FEI), valoarea totală a finanţărilor disponibile fiind de 100 milioane euro.

Creditele sunt acordate atat in lei, cat si in euro, iar garantia pe care un IMM o primeste este de 60% din valoarea imprumutului.

Tranzactiile garantate beneficiaza de sustinerea Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

Pentru a accesa aceste finanţări, IMM-urile pot aplica online, pe siteul BT sau în cele peste 500 de sedii ale băncii.

Conform definitiei europene, IMM-urile sunt companiile care au in ultimul exercitiu financiar incheiat o cifra de afaceri de pana la de 50 milioane de euro sau active totale de pana la 43 milioane de euro si maxim 250 de angajati.

Perioada minima de creditare este de 2 ani, iar perioada maxima, de 12 ani.

Banca Transilvania a acordat pana acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeana de Investitii si cu Fondul European de Investitii, 5.500 de credite, in valoare totala de 255 milioane de euro.