Phenianul ia în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific

Autor: Olimpia Nicolae 22.09.2017

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, citate de Reuters.

După ce a fost întrebat de reporteri în New York la ce se referea liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în momentul în care a ameninţat într-o declaraţie anterioară cu luarea unor ”contra-măsuri de cel mai înalt nvel din istorie” împotriva SUA, Ri a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen.

Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaşte cu exactitate ”opiniile” liderului Kim Jong-Un în privinţa acestei chestiuni.

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare ”contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în faţa ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite.