Surpriză pe bursă: Ministerul Energiei, controlat de ALDE, a cerut alegerea unui nou Consiliu de Adminstraţie la Electrica. În boardul actual se află şi Arielle Malard de Rothschild, membră a celebrei familii de bancheri

Ziarul Financiar 22.09.2017

Statul, prin Ministerul Energiei, controlat de ALDE, partid care asigură alături de PSD majoritatea guvernamentală, a cerut joi seară, în ultima zi posibilă, alegerea unui nou board la Electrica. 

Acest subiect va fi luat în discuţie pe 26 octombrie în Adunarea Generală a Acţionarilor.

La Electrica, MInisterul Energiei are 48% din acţiuni.

În acest moment, boardul companiei, care are o valoare de piaţă de circa un miliard de euro, e format din şapte membri, printre care Arielle Malard de Rothschild, care face parte din celebra familie de bancheri Rothschild. Ea este membru independent şi a fost susţinută în boardul Electrica de BERD, un al acţionar principal al companiei.

DIn cei şapte membri ai boardului, patru trebuie să fie independenţi. 

Actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie este Cristian Buşu, ceilalţi membri fiind Arielle Malard de Rothschild, Gicu Iorga, Ioana Drăgan, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Schoeber şi Bogdan George Iliescu

Nu se ştie de ce Ministerul Energiei, condus de Toma Petcu, a cerut alegeri pentru un nou board. Din momentul în care actuala coaliţie de guvernare a preluat puterea în decembrie 2016, au avut loc mai multe schimbări în boardurile şi conducerile executive ale companiilor de stat.