Reacţie fulger a Phenianului după declaraţia de ”război” de ieri. Coreea de Nord a început să se înarmeze

Autori: Mircea Olteanu , Mediafax 26.09.2017

Regimul de la Phenian a dislocat mai multe avioane de vânătoare şi a întărit apărarea antiaeriană în zona de est a Coreei de Nord după ce SUA au trimis, sâmbătă, bombardiere în apropierea coastelor nord-coreene, informează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, citând serviciul de spionaj de la Seul.

Statele Unite par să fi divulgat în mod intenţionat ruta de zbor a bombardierelor pentru că forţele regimului nord-coreean nu par să fi detectat aeronavele americane întrucât nu a existat nicio reacţie militară imediată din partea Phenianului, se mai afirmă în materialul publicat de Yonhap.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".