Germanii de la Medialine: Am mutat aproape toată divizia de software în România. Ţinta e ca filiala locală să genereze circa 8 mil. euro peste 2 ani

Autor: Ioana Nita 10.10.2017
Compania, specializată în integrarea de soluţii IT, are o echipă de 150 de persoane în Germania şi afaceri anuale de aproape 50 milioane de euro. Pe plan local este prezentă direct din 2015.

Integratorul german de soluţii IT&C Medialine EuroTrade AG şi-a transferat aproape întreaga divizie de software în România, planul fiind de a dezvolta businessul local şi în direcţia de cloud şi infrastructură astfel încât subsidiara să ajungă să genereze afaceri de 7-8 milioane de euro în următorii 2 ani. Compania germană a intrat oficial pe piaţa din România cu propriul brand în 2015, până atunci aceasta fiind prezentă prin intermediul firmei Progress ICT Solutions. „În România ne-am axat mai mult pe partea de software. Practic, am mutat aproape toată diviza de software în România. Aici avem o echipă de 26 de oameni, iar în Germania sunt 9 persoane care lucrează pentru această divizie”, a declarat pentru ZF Stefan Hoerhammer, directorul de operaţiuni din cadrul Medialine EuroTrade AG şi unul dintre cei doi fondatori ai companiei, împreună cu fratele său Martin Hoerhammer.