Locuinţe sau birouri? Ce proiect vrea să facă Dedeman pe şoseaua Progresului din Capitală, acolo unde au cumpărat un teren de 2,7 ha cu 7,7 mil. euro?

Autor: Bogdan Alecu 10.10.2017

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a semnat achziţia unui teren de 27.000 mp în sectorul 5 al Capitalei, pe Şoseaua Progresului, de la producătorul de in şi cânepă Industria Iutei, într-o tranzacţie de circa 6,7 mil. euro. Compa­nia de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a consiliat Fabrica Industria Iutei în tranzacţie.

Având în vedere amplasarea terenului, compania Dedeman poate construi atât un magazin de bricolaj, dar într-un format mai restrâns, în condiţiile în care în zonă nu există niciun alt magazin de profil, cât şi un proiect de birouri sau unul de rezidenţial. O decizie în acest sens nu a fost încă luată.

Pe terenul dintre străzile Progre­sului, Doina şi Veseliei s-a obţinut an­te­rior, în 2008, un PUZ  pentru con­strucţia unor imobile mixte, pro­iecte de birouri, locuinţe şi comerţ, având un regim de înălţime P plus 3 şi P plus 30, cu o înălţime de până la 94 de metri şi cel mult două etaje în sub­te­ran. PUZ-ul obţinut în urmă cu nouă ani a expirat, iar un altul încă nu a fost realizat.

Zona este foarte bine dezvoltată din punctul de vedere al segmentului de retail, în apropiere aflându-se par­cul de retail Vulcan Value Centre, cen­trele comerciale Liberty Center şi Năsăud Shopping Center, precum şi ma­gazinele Kaufland şi Lidl.

De asemenea, zona se con­solidează şi ca pol de birouri: pe lângă clădirea Green Gate, deja prezentă în apropie­re, anul viitor va fi livrată şi prima fază a proiectului AFI Tech Park, amplasat tot pe Şoseaua Progresului.