Alro investeşte până în 2021 peste 190 mil.dolari în eficienţă energetică şi în scăderea consumului. Acţiunile companiei cresc joi cu 3,86% la BVB

Autor: Roxana Rosu 12.10.2017

Alro a finalizat în primele şase luni ale acestui an investitii de peste 16 milioane de dolari, atât în segmentul de aluminiu primar, cât şi în cel de aluminiu procesat, compania având un program de investiţii de peste 190 milioane dolari până în 2021, pentru creşterea eficienţei energetice şi scăderea consumului.

„În ultimii 15 ani, am investiti continuu în echipamente moderne, care au crescut nu doar producţia, ci şi eficienţa operaţională. În plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat să atingem consumuri de energie şi emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul să facem pasul următor, să diminuăm suplimentar amprenta industrială, dar în acelaşi timp să continuăm să creştem producţia de aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi să ne consolidăm poziţia pe pieţe sofisticate, precum industria aero sau cea auto”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A.

Conceptul ”Fabrica verde” vizează folosirea tehnologiilor ecologice de ultimă generaţie, disponibile pe piaţă, care vor permite Alro să producă aluminiu cu profitabilitate mare şi foarte mare. În plus, acestea vor contribui la îndeplinirea ţintei de apropiere de zero deşeuri şi zero emisii.

Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzionează investiţii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creştere a eficienţei energetice.

Programul de investiţii derula în acest an permite Alro să îşi extindă baza de clienţi în industrii care utilizează aluminiu prelucrat de înaltă calitate.

Compania a atins o eficienţă de 99% la consumul de electricitate, datorită modernizării continue a echipamentelor, precizează comunicatul.

Acţiunile Alro erau tranzacţionate joi la 2,15 lei, în creştere cu 3,86%. Compania are o capitalizare de  1,47 miliarde lei, acţionarul principal fiind grupul Vimetco (84%).