John Oldham, preşedintele Ford România: Uzina de la Craiova va fi singurul furnizor pentru noul Ecosport în Europa

Autor: Bogdan Alecu 12.10.2017

Uzina de la Craiova va fi singurul furnizor pentru noul model Ford Ecosport în Europa, afirmă John Oldham, preşedintele Ford România. El adaugă că acesta este un produs care concurează într-un segment care înregistrează cea mai mare creştere din piaţa europeană.

„Am început acum zece ani călătoria (Ford în România – n.red.) şi tot creştem, puţin câte puţin, astfel că uzina de la Craiova ajunge să reprezinte o cotă importantă din Ford Europa”, adaugă executivul.

El mai afirmă că până recent, în uzina de la Craiova Ford a produs una dintre cele mai complexe masini din lume, B-Max. Mai mult, fabrica va continua să producă motorul de 1,0 litri Ecoboost, un motor ce echipează una din cinci masini ale Ford din Europa.

„Este un moment important pentru Craiova, intrarea în producţie a noului Ecosport. Acum Craiova va fi singurul furnizor pentru noul Ecosport în Europa.”

Odată cu această schimbare numărul de angajaţi va creşte până la 4.300 la finalul anului şi va fi prima dată când uzina va depăsi numărul de salariaţi de la preluare.