Avionul prăbuşit în Coasta de Fildeş, înmatriculat în R.Moldova/ Celulă de criză la Chişinău

Autor: Mihai Draghici 14.10.2017

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparţine companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză, informează Unimedia.

Guvernul Republicii Moldova a format o celulă de criză şi a trimis o echipă în Coasta de Fildeş, unde, potrivit presei internaţionale, patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în accidentul aerian.

Premierul Pavel Filip i-a cerut viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, formarea unei celule de criză. O echipă de investigare din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aerian.