Integratorul ETA2U continuă investiţiile în IoT: dezvoltă o soluţie pentru gestiunea contoarelor de apă de la distanţă

Autor: Ioana Nita 17.10.2017

Investiţiile ETA2U în proiectele IoT se ridică acum la peste 100.000 de euro. Compania a investit anul trecut în implementarea unei reţele de comunicaţii pentru dispozitive inteligente precum senzori, contoare, controlere de iluminat public şi staţii de măsurare a calităţii aerului, în Timişoara.



ETA2U, cel mai mare integrator IT&C din afara Bucureştiului, lucrează în prezent la dezvoltarea unei soluţii IoT („Internet of Things”) dedicată companiilor de apă, aceasta făcând parte din investiţia de peste 100.000 de euro alocată de firmă exclusiv proiectelor bazate pe tehnologia IoT.

„Soluţia de telecitire a contoarelor de apă este o nevoie reală a tuturor companiilor care operează în acest domeniu. În prezent există o soluţie alternativă, dar care are mai multe limitări şi dezavantaje. În acest context, «aquaWAN» oferă o rezolvare net avantajoasă atât asupra frecvenţei cu care se va face citirea contoarelor, acurateţea citirilor, cât şi a optimizării costurilor”, declară Bogdan Grecu, directorul diviziei de inovaţie din cadrul ETA2U, companie cu afaceri anuale de peste165 milioane lei.