Dezvoltatorul imobiliar Impact cumpără un teren în zona Promenada. Tranzacţia ar putea fi de 27,5 mil. euro

Autor: Liviu Popescu 18.10.2017

Dezvoltatorul imobiliar Imapct Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a semnat o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi în zona Promenada, Bucureşti, de la firma Nusco Imobiliara, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezi­denţial.

Cum preţul pentru un metru pătrat în acea zonă ajunge la circa 400-500 euro, rezultă că valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la circa 27,5 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. Achiziţia poate fi pusă pe seama creşterii cerererii pentru locuinţe în zona de nord a Capitalei.

„Este vorba de un lot de teren situat în Bucureşti - sectorul 2, în zona Promenada, care reprezintă un puternic pol comercial, de birouri şi rezidenţial al Capitalei. Aici Impact intenţionează dezvoltarea unui nou ansamblu rezidenţial de calitate, care să răspundă cererii în creştere a zonei“, se arată în raportul publicat la bursă semnat de Bartosz Puzdrowski, şeful companiei cu 320 mil. lei capitalizare.