2.000 de angajaţi ai ING îşi fac bagajele să se mute

Ziarul Financiar 21.10.2017

ING Bank îşi va consolida operaţiunile şi îşi va muta sediul central din Bucureşti în Blue Rose Office Park, cel mai nou proiect al Portland Trust, aflat în curs de  dezvoltare în zona Expoziţiei din nordul Capitalei.

Constructia proiectului va dura aproximativ 21 de luni, finalizarea lucrarilor fiind programata pentru primavara anului 2019.  ING va ocupa cladirea 3 a centrului, respectiv 20.000 mp, aproximativ 50% din suprafata totala inchiriabila a viitorului pol de afaceri. 

In noul pol de birouri Blue Rose vor lucra circa 2.000 de angajati ai ING Bank, furnizorul de servicii bancare urmand sa isi consolideze activitatea locala.

Celelalte două clădiri ale centrului de afaceri au suprafaţa de 8.000 mp, respectiv 14.000 mp. Proiectul va fi livrat intr-o singura faza, iar cele trei cladiri vor fi inconjurate de spatii verzi, restaurante si cafenele. Blue Rose Office Park, dezvoltat in zona Expozitiei, se afla in vecinatatea statiei de metrou 1 Mai.

“Echipa ING a crescut constant in ultimii ani, ceea ce a condus la o abordare organizationala diferita, prin implementarea unei metodologii de lucru de tip Agile. Acest lucru se traduce printr-o flexibilitate sporita a echipelor, un mediu dinamic care sustine creativitatea si eficientizarea spatiului de lucru. Proiectul Blue Rose a indeplinit si unul dintre cele mai importante criterii pe care le-am urmarit in cursul selectiei, acela de a fi una dintre cele mai <<verzi>> cladiri din Bucuresti”, a declarat Maria Cristina Matei, COO ING Romania.

CBRE Romania a reprezentat ING in procesul de relocare a activitatii la nivel local.

 “Suntem extrem de onorati ca ING Bank ne-a incredintat dezvoltarea viitorului sediu central pentru activitatile din Romania ale companiei. Design-ul si specificatiile cladirii se vor situa, ca in cazul tuturor proiectelor noastre, la cel mai inalt nivel de performante si vor raspunde complet asteptarilor si nevoilor ING. Cladirea 3, parte a acestui proiect modern si efficient, va dispune, la parter, de o unitate bancara ING si va fi structurata pe 8 etaje, ultimele nivele avand terase cu vedere panoramic”, a spus Robert Neale, Managing Director al Portland Trust

Portland Trust a obtinut autorizatia de construire a proiectului Blue Rose Office Park, iar lucrarile de constructie au demarat deja. Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de constructii din Romania, a fost desemnata antreprenor general pentru noul proiect.

Blue Rose Office Park va fi primul proiect ce urmeaza sa fie livrat in zona Expozitiei dupa mai bine de sapte ani de la inaugurarea sediului central Unicredit Bank si reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea noului pol de birouri din zona Piata Presei-Expozitiei.

Conform unei analize a CBRE, stocul total modern de birouri clasa A din zona Piata Presei, ce include si centrele de afaceri situate pe bulevardul Expozitiei, se ridica la aproximativ 117.000 mp, pentru proiecte dezvoltate in intervalul 2005 – 2012. Stocul total de cladiri clasa A din Bucuresti este asteptat sa depaseasca 2,8 milioane mp pana la sfarsitul acestui an si 3,3 milioane mp pana la finalul anului 2019.