Cea mai listare a toamnei a primit undă verde de la ASF: Prospectul listării grupului care deţine restaurantele Pizza Hut şi KFC va fi publicat luni

Autor: Dan Grigore Ivan 23.10.2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul listării Sphera Group, compania ce deţine francizele de pe pieţele din România, Moldova sau nord-estul Italiei ale lanţurilor de resturante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell. Astfel, luni vor fi făcute publice toate detaliile listării, respectiv preţul, alocările instituţional/ retail şi perioada de desfăşurare. Compania a anunţat recent oficial intenţia de a se lista pe piaţa de capital de la Bucureşti, prin vânzarea unui pachet de 25% din acţiunile grupului.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 514,5 milioane lei, echivalentul unui avans de 26,8% faţă de 2015 şi a realizat un profit net de 51,6 milioane lei, cu 9,2% mai mult decât anul anterior. Acţionarii Sphera sunt antreprenorii Radu Dimofte, Lucian Vlad şi Nicolae Badea. Intermediarii ofertei vor fi Wood & Company, în calitate de Sole Global Coordinator şi Joint Bookrunner, în vreme ce Raiffeisen Bank şi Alpha Finance România acţionează ca Joint Bookrunner şi respectiv Co-Lead Manager. De asemenea, celebra bancă Rothschild va îndeplini poziţia de Financial Adviser.