Elevii din şcolile şi liceele din Bucureşti pot beneficia de cursuri gratuite de înot, limbi străine, public speaking sau actorie

Autor: Simona Tatu 25.10.2017

Cursurile se ţin în grupe de circa 20-25 de elevi, cu excepţia celor de înot, unde pot participa maximum 7-8 elevi într-o grupă. 



Elevii de clasele V-XII din şcolile şi liceele din Bucureşti pot beneficia de cursuri gratuite de limbi străine, înot, dans sportiv, public speaking sau actorie în cadrul proiectului Cursuri Gra­tuite de formare pentru Elevii Bu­cureşteni organizat de Primăria Muni­cipiului Bucureşti. Proiectul se de­ru­lează de şapte ani, iar anul trecut au participat 4.000 de elevi. 

„Toţi elevii care se vor înscrie vor beneficia de cursurile organizate de noi. Înscrierile se fac la sfârşitul acestei luni şi începutul lunii noiembrie, iar din luna ianuarie vor începe să se desfăşoare“, a spus Florin Diaconescu, director PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti), partener al proiectului. 

Pentru elevii de clasa a V-VIII sunt organizate cursuri de limba engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană sau chineză şi cursuri de înot. Iar pentru elevii de liceu sunt organizate cursuri de management de proiect şi leadership, managementul afacerilor, dezvoltare personală, televiziune, dans sportiv, public speaking şi actorie. 

„Cursurile se adresează atât începătorilor, cât şi celor mai avansaţi. Toate cursurile ţin două ore şi se vor desfăşura în weekend pe durata a zece săptămâni, în afara celor de înot care durează o oră şi jumătate şi se întind pe durata a 15 săptămâni“, a mai explicat Florin Diaconescu. Cursurile se ţin în grupe de circa 20-25 de elevi, cu excep­ţia celor de înot, unde pot participa maxim 7-8 elevi într-o grupă. Anul trecut circa 40 de formatori calificaţi, profesori şi actori au realizat cursurile. 

Scopul acestui proiect este să îi ajute pe elevi să aprofundeze unele materii studiate la şcoală, dar şi să îşi dezvolte abilităţi noi. 

„În cazul cursurilor din şcolile gim­na­ziale, vrem să le oferim ocazia să a­pro­­fundeze unele materii deja studiate la şcoală, cum ar fi limbile străine. Pe când în cazul cursurilor organizate pen­tru elevii de liceu, acestea au ca scop dez­vol­tarea unor abilităţi dincolo de ceea ce învaţă în liceu“, a mai spus Florin Diaconescu.

Cursurile sunt gratuite şi se vor desfăşura în unităţile şi şcolile partenere ale PROEDUS.  

Acest proiect se derulează înce­pând cu anul 2010, iar până în prezent au participat în jur de 25.000 de elevi. 

Proiectul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti în parteneriat cu PROEDUS şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Florin Diaconescu, director PROEDUS: Cursurile se adresează atât începătorilor, cât şi celor mai avansaţi. Toate cursurile ţin două ore şi se vor desfăşura în weekend pe durata a zece săptămâni, în afara celor de înot, care durează o oră şi jumătate şi se întind pe durata a 15 săptămâni).“