Harta spitalelor private: Bucureşti, Braşov, Cluj şi Constanţa, în top

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2017

Cele mai mari 50 de companii ce administrează spitale private în ţară au avut anul trecut afaceri totale de 705 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior şi au ajuns la aproape 4.200 de angajaţi, faţă de 3.770 de salariaţi cu un an în urmă, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele mai multe investiţii în spitale private s-au făcut în Capitală, dar şi în Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara sau Con­stan­ţa. Printre antreprenorii care au pariat pe spitale pri­vate se numără familia Marcu (MedLife, Bucureşti), Doris Andronescu (Sanador din Capitală), Cătălin Copă­escu (medicul ce a fondat spitalul Ponderas din Capitală, cum­pă­rat de reţeaua privată Regina Maria), Familia Vonica (Polisano din Sibiu), familia Maghiar (spitalul Pelican din Ora­dea), familia Socea (Polaris din Cluj), familia Fiterman (Arcadia Iaşi), Costan Filimon (clinicile Icco din Braşov), Mihai Miron (spitalul Sf. Constantin Braşov), Virgil Mailat (Nova Vita din Târgu-Mureş) şi mai mulţi medici ce au dezvoltat spitale mai mici.

În Capitală s-au făcut cele mai mari investiţii în spitale pri­vate, fiind prezenţi jucători precum Sanador (Doris Andro­nescu), italienii de la Monza, cu spitalul de inter­ven­ţii cardiologice, dar şi operatorii MedLife, Regina Maria şi Medicover.