Donald Trump afirmă că atacul armat din Texas are drept cauză o "problemă de sănătate mintală"

Autori: Mircea Olteanu , Mediafax 06.11.2017

Preşedintele american Donald Trump a declarat că atacul armat din Texas nu are legătură cu chestiunea legislaţiei privind armele de foc, ci este vorba de o "problemă de sănătate mintală" a atacatorului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

"Avem multe probleme de sănătate mintală în ţara noastră, ca de altfel şi în alte ţări. Însă această nu este o situaţie cu arme", a declarat liderul american într-o conferinţă la Tokyo.

Trump a mai adăugat că primele informaţii indică faptul că atacatorul era "un individ foarte bolnav mintal, cu multe probleme".

"Din fericire, altcineva a avut o armă şi a tras în direcţia opusă", a completat preşedintele.

"Aceasta este o problemă de sănătate mintală de cel mai ridicat nivel. Este un eveniment foarte, foarte trist", a mai afirmat Trump.

Un individ înarmat cu o puşcă de asalt a ucis 26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi într-o biserică din Sutherland Springs, la est de San Antonio, statul Texas.

În cursul incidentului, un localnic a deschis focul asupra atacatorului, care a fugit în vehiculul său, fiind ulterior găsit mort într-o altă parte a statului Texas.

Nu este momentan clar dacă suspectul s-a sinucis ori a decedat după ce ar fi fost rănit de localnicul care a deschis focul, au anunţat autorităţile americane.

"Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia", a scris pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump, la scurt timp după atac.