Fondul de garantare a asiguraţilor a plătit 333 milioane lei către creditorii societăţilor Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Forte Asigurări, aflate în faliment

Autor: Roxana Rosu 06.11.2017

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) a aprobat până la finele lunii octombrie 63.398 cereri de plată pentru creditorii societăţilor aflate în faliment,  Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Forte Asigurări.

Comisia Specială a Fondului a aprobat 55.205 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai societăţii Astra Asigurări-în faliment, 6923 de cereri pentru cei ai societăţii Carpatica Asig –în faliment şi 1270 de cereri de plată, pentru  creditori de asigurări ai societăţii Forte Asigurări-în faliment, se arată într-un comunicat al FGA.

Fondul avea înregistrate la finalul lunii octombrie 63.575 cereri de plată pentru Astra Asigurări, 30.135 cereri de plată pentru Carpatica Asig şi un număr de 1365 cereri de plată depuse de către potenţialii creditori de asigurare ai Forte Asigurări.

Din totalul plăţilor de 333,8 milioane lei efectuate până la 31 octombrie, în contul creditorilor Astra Asigurări s-au virat 284,5 milioane lei, în timp ce pentru creditorii Carpatica Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat şi suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii Forte Asigurări.

FGA poate să efectueze plăţi doar către potenţialii creditori ai celor trei societăţi care au depus cereri de plată în timpul legal şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurător în faliment.

De asemenea, Fondul de garantare a asiguraţilor informează că evenimentele din ultimele luni, respectiv incendiul de la depozitul din Dărăşti, Ilfov al companiei GLOBAL ARHIVE MANAGEMENT sau  atacurile informatice asupra bazei de date a companiei ASTRA Asigurări-în faliment, nu au avut nici un impact asupra activităţii FGA.