Top 100 cele mai valoroase companii din România, ediţia a XII-a, noiembrie 2017: Topul celor mai valoroase 25 de companii antreprenoriale, afaceri evaluate la peste 9 mld. euro

Autor: Dana Ciriperu 09.11.2017
Patru businessuri controlate de antreprenori sunt evaluate la peste 500 mil. euro fiecare, arată datele din ediţia a douăsprezecea a anuarului 100 cele mai valoroase companii din România, care va fi prezentat în cadrul Galei ZF din 23 noiembrie.

Cele mai „scumpe“ 25 de afaceri controlate de antreprenori sunt evaluate la 9,1 mld. euro în acest an, potrivit datelor din anuarul 100 cele mai valoroase companii din România, care a stabilit pragul maxim de evaluare al unui business antreprenorial la 2 mld. euro, iar pe cel minim pen­tru top 25 la 81 mil. euro. Care sunt cele mai valoroase 25 de companii antreprenoriale din România şi cine sunt acţionarii lor, aflaţi doar din edi­ţia din acest an a anuarului ZF. Podiumul de anul trecut al busi­nes­surilor an­tre­prenoriale era for­mat din Banca Tran­silvania, RCS&RDS (la acea dată compa­nia nu venise încă pe bursa de la Bu­cureşti) şi De­deman Bacău, re­tai­lerul de bricolaj al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, cea mai mare companie antre­pre­norială din România după cifra de afaceri. Ce locuri vor ocupa aceste companii în 2017?