CTP a cumpărat cu 7 mil. euro un centru logistic în Chiajna al cărui chiriaş principal este DB Schenker. „Suntem decişi să creştem stocul de spaţii logistice şi industriale pe care le deţinem în ţară şi să ajungem la un milion de metri pătraţi până la sfârşitul lui 2018.“

Autor: Roxana Rosu 09.11.2017

CTP, dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice, a achiziţionat Phoenix Logistics Center de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings BV pentru şapte milioane euro şi vrea să investească 1,5 milioane euro în renovare şi modernizare.

CTP a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piaţa autohtonă, extinzându-se atât la nivel naţional, cât şi în apropierea Bucureştiului, unde deţine trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West şi CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park).

În afară de Phoenix Logistics Center, aflat în apropiere de Chiajna, o altă achiziţie importantă a fost Chitila Logistic Park. Phoenix Logistics Center (PLC) are o suprafaţă totală de 43.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 21.000 mp, fiind închiriat către DB Schenker, companie internaţională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.

Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare şi modernizare. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziţie, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.

„Suntem decişi să creştem stocul de spaţii logistice şi industriale pe care le deţinem în ţară şi să ajungem la 1 million mp până la sfârşitul lui 2018. Cererea este mare şi sunt foarte optimistă că ne vom atinge şi chiar depăşi ţinta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziţionată ideal pentru amplasarea de spaţii logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 şi la Şoseaua de Centură”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spaţii destinate depozitării, cât şi de spaţii de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spaţiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ m², instalaţie de sprinklere, 7 uşi secţionale, 38 de porţi de încărcare şi descărcare.