USR îi cere lui Dragnea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Autori: Iasmina Ardelean , MEDIAFAX 13.11.2017

„Îi cerem lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia. Nu este posibil ca Guvernul şi Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a domnului Liviu Dragnea şi a persoanelor cu probleme penale”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

USR a lansat, săptămâna trecută, o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei în sensul interzicerii penalilor în funcţii publice.

„Cât timp avem persoane cu probleme penale în funcţii publice vom avea acest coşmar pe care îl trăiesc cetăţenii României ca principalele iniţiativele ale Guvernului şi Parlamentului să fie îndreptate pentru rezolvarea acestor probleme penale. O clasă politică fără persoane cu probleme penale şi o legislaţie electorală adaptată anului 2017 sunt paşii necesari pentru a putea vorbi de o democraţie în România”, a adăugat Barna.

De asemenea, USR a depus în Parlament un set de proiecte legislative care vizează modificarea legislaţiei electorale. Proiectele propune scăderea pragul electoral şi a numărul necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri.

DNA a anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.