Pregătiri pentru vânzarea către Banca Transilvania: Bancpost şi celelalte subsidiare din România au avut un impact negativ de 76 mil. euro la rezultatul Eurobank în T3 2017. Care este zestrea pe care o vând grecii

Autor: Claudia Medrega 20.11.2017

Grupul elen Eurobank a avut în trimestrul al treilea pierderi de 15 mil. euro, rezultatul fiind influenţat negativ de subsidiarele din România, inclusiv Bancpost, cu 76 mil. euro. Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania este estimată pentru sfârşitul lunii noiembrie.



Grupul grec Eurobank, care deţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate - aflate în proces de vânzare, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2017 o pierdere de 15,3 mil. euro, în condiţiile în care operaţiunile legate de subsidiarele de pe piaţa românească au avut un impact negativ asupra rezultatului de 76 mil. euro, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Fără impactul negativ al operaţiunilor legate de subsidiarele din România şi al costurilor de restructurare, Eurobank a obţinut un profit de 61,2 mil. euro în trimestrul al treilea. Negocierile dintre Banca Transilvania şi grupul grecesc Eurobank, proprietarul Bancpost, au intrat în linie dreaptă, în prezent parcurgându-se ultimele etape pentru semnarea acordului, după cum au anunţat ambele grupuri bancare.

Data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017. Initial, tranzacţia era estimată pentru finalul lunii octombrie, însă discuţiile au intrat în prelungiri. Banca Transilvania ar urma să preia toate ope­raţiunile locale ale Eurobank, respectiv Bancpost, divizia de leasing financiar ERB Leasing şi compania de credite de consum ERB Retail Services.