Cum s-a schimbat satul românesc în ultimii 27 de ani? Ministrul Agriculturii: „Am înlocuit clopotul bisericii cu metode moderne de a ne aduna. Am introdus celularul”

Autor: Roana Rotaru 20.11.2017


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că în ultimii 27 de ani, de la căderea regimului comunist, fermierii din mediul rural au reuşit să îşi crească de 2-3 ori producţiile medii la hectar la grâu şi porumb şi au înlocuit clopotul bisericii cu telefonul mobil pentru a se reuni.

 

„Am înlocuit clopotul bisericii cu metode moderne de a ne aduna. Am introdus celularul. Acum 27 de ani fermierii scoteau o producţie medie de circa 2,2 tone la hectare. Acum avem o medie naţionala de peste 4 tone la hectar, producţii de mai bine de două ori mai mari faţă de acum 27 de ani. Acum 27 de ani când erau producţii de peste 5 tone la hectar la grâu era sărbătoare naţională. Acum avem ferme care obţin peste 8-9-10 tone de grâu la hectar”, a spus declarat Petre Daea, în cadrul dezbaterii „Satul românesc - 100 de ani de evoluţie rurală”, un eveniment organizat de Academia Română.