Primarul interimar al Chişinăului: Rezultatul referendumului era previzibil

Autori: Marian Avram , Mediafax 20.11.2017

”Astăzi intrăm într-o nouă etapă. Referendumul a trecut. Eu nu vreau să-l comentez din punct de vedere politic, pentru că rezultatul era mai mult sau mai puţin previzibil. E bine că s-a încheiat acest exerciţiu şi sper că pasiunile politice se vor calma şi se vor domoli. Consiliul Municipal din Chişinău să revină la muncă”, a afirmat primarul interimar al capitalei Republicii Moldova.

Aceasta a adăugat că va solicita convocarea Consiliului Municipal Chişinău pentru această săptămână.

”Chişinăuienii îşi doresc de la municipalitate ca ea să funcţioneze, de aceea sper că vom găsi o modalitate de conlucrare eficientă”, a adăugat Silvia Radu.

Referendumul pentru revocarea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă nu este valid deoarece la plebiscit au participat doar 17,54% dintre alegătorii incluşi în listele electorale, jumătate din cât era necesar pentru validarea referendumului. Dintre aceştia, 87,12% au votat pentru demiterea lui Chirtoacă, iar 12,88% împotrivă.

Mai mulţi politicieni ai opoziţiei au criticat efectele referendumului, susţinând că Partidul Democrat din Republica Moldova a preluat conducerea Primăriei din Chişinău fără să câştige alegeri.