Franţa pune piciorul în prag. Premierul Edouard Philippe: Vom apăra interesele companiilor franceze în faţa oricăror ameninţări sau preluări ostile

Autor: Ştefan Stan 20.11.2017

Guvernul francez îşi va apăra interesele companiilor naţionale împotriva oricărei preluări ostile, a anunţat premierul Edouard Philippe. 

”Să nu fim naivi. Nu vom ezita să susţinem campionii francezi care sunt puşi în faţa unor ameninţări, în special cele de preluare”, a spus Philippe în cadrul unei întâlniri a Consiliului Naţional Industrial din nordul Parisului. 

”Această nouă vigilenţă nu vine doar în sectorul de apărare şi securitate, este pentru toate sectoarele din economie, inclusiv pentru agro-alimentar şi pentru cosmetice”, a adăugat premierul. 

Grupul francez alimentar Danone a fost în această vară subiectul unor speculaţii privind o preluare, după ce New York Post a scris că este ţinta unei astfel de tranzacţii. De asemenea, în septembrie, moartea lui Liliane Bettencourt, miliardara care stătea în spatele gigantului L'Oreal, a ridicat noi întrebări despre cum îşi vor gestiona participaţiile acţionarul majoritar Nestle şi familia L'Oreal.