Un grup de investitori din Ungaria şi România ridică cu 15 mil. euro o fabrică de nutreţuri combinate în Mureş. „După mai mulţi ani în care s-a importat furaj din Ungaria în România investitorii au observat că este loc pentru o fabrică cu capacitate mare de producţie în Transilvania.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.11.2017

Compania UBM Feed Ro­mâ­nia, care are ca acţio­nari grupul UBM din Un­garia şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, producătorul bran­dului Puiul de Cră­ieşti, va deschide o fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în co­muna Sânpaul (jude­ţul Mu­reş), investiţia ri­di­cân­du-se la 15 milioa­ne de euro.

„Am demarat con­strucţia fabricii în luna iunie a acestui an, iar acum o parte din hală es­te deja gata. Estimăm că în una-două săptă­mâni vom în­­cepe con­strucţia tur­nu­lui tehno­logic care va conţine în fapt toa­te echipamen­tele fa­bricii. Unitatea va fi func­ţio­na­lă în luna no­iem­brie a anu­lui viitor“, a declarat Dénes Laczkó, general ma­nager la UBM Feed Ro­mânia, com­panie înfiinţată la finalul anului 2015.

Fabrica va avea o capacitate de pro­ducţie de 30 de tone pe oră, adică apro­xi­mativ 220.000 de tone pe an. Unitatea va avea circa 25 de angajaţi.