Horia Ciorcila, preşedintele Băncii Transilvania: Achiziţionarea Bancpost face parte din strategia de creştere a băncii, consolidându-ne poziţia pe piaţă

Autor: Cristina Bellu 24.11.2017

Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania afirmă despre preluarea Bancpost de către Banca Transilvania că tranzacţia reprezintă o oportunitate de creştere a businessului şi de consolidare a poziţiei băncii în piaţă.

“Achizitionarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorita potentialului de integrare cu businessul nostru. Aceasta achizitie completeaza strategia de crestere organica a Bancii Transilvania, consolidandu-ne pozitia pe piata.”, spune Horia Ciorcilă.

El menţionează că banca va continua sa sprijine antreprenorii români şi economia locală, creand valoare adaugata pentru actionari, clienti si echipa.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat pe 23 noiembrie perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, semnarea contractului urmând a avea loc astăzi, 24 noiembrie.

Banca Transilvania si Bancpost vor continua sa isi desfasoare activitatea independent, pana la primirea aprobarilor BNR si ale Consiliului Concurentei, estimata in lunile urmatoare. Odata finalizata achizitia, BT va integra Bancpost in businessul sau, cu sprijinul echipelor ambelor banci.

Cu peste 13% cota de piata si active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua banca din Romania. BT are peste 7.o00 de angajati, 2,2 milioane de clienti, lider de piata in domeniul cardurilor si aproximativ 500 de sedii. Povestea bancii inceput acum aproape 24 de ani, in Cluj-Napoca, cu o echipa formata din 13 persoane. Este prima banca din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti si unul dintre cele mai puternice branduri romanesti.

Bancpost este pe locul 9 in topul bancilor din Romania, cu aproape 3% din piata si active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajati, iar reteaua, aproximativ 150 de sedii. Peste 1 milion de clienti lucreaza cu Bancpost.