Germanii de la Continental caută 90 de oameni pentru centrul de la Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu 27.11.2017

♦ Continental Automotive Systems a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,65 mld. lei şi un profit net de 80,4 mil. lei.



Compania Continental Automo­tive Systems, subsidiara locală a con­cernului german Continental, are disponibile în prezent aproximativ 90 de locuri de muncă pentru locaţia din Sibiu, cele mai multe joburi fiind pentru ingineri de sistem software (44), ingineri electronişti transporturi, telecomunicaţii (12), tehnicieni opera­tori la roboţi industriali (12), ingineri producţie (8), dar şi pentru proiec­tant ingi­ner meca­nic (6) sau pentru ope­ra­tori montaj linii auto­mate (5), con­form datelor de pe site-ul Agen­ţiei Jude­ţene Pen­tru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu.

La finalul lunii august 2017, Continental avea 3.800 de oameni în locaţia de la Sibiu, dintre care 1.000 erau angajaţi ai centrului de inginerie. În următorii ani, la Sibiu va fi con­stru­ită o nouă clădire destinată activităţii de cercetare şi dezvoltare, formată din birouri şi laboratoare cu o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp, urmând să fie angajaţi aici încă aproximativ 1.000 de oameni, potrivit unui comunicat transmis anterior de reprezentanţii companiei Continental Automotive Systems.

Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneu­matice, unităţi de control electronic destinate cutiilor de viteză automate, uni­tăţi de control electronic amplasate în interiorul automobilelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistenţă avansate pentru conducătorii auto.

Continental Automotive Systems a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,65 mld. lei (peste 596 mil. euro), un profit net de 80,4 mil. lei (18 mil. euro) şi un număr mediu de 2.870 de angajaţi, potrivit celor mai recente date exis­ten­te pe site-ului Ministerului Finanţelor. Continental a investit la Sibiu peste 320 mil. euro din 2004 până în prezent, aici fiind fabri­cate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De ase­me­nea, compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.