ZF LIVE. Răzvan Furtună, un fost bancher, despre trecerea din private banking la funcţia de CFO în cadrul Cris-Tim: „Cred că dacă facem sincer un test cu angajaţii din bănci, am fi surprinşi să aflăm că mulţi ar vrea să facă altceva“

Autor: Ştefan Stan 06.12.2017

♦ Listarea Cris-Tim, una dintre cele mai mari companii antreprenoriale româneşti, ar putea fi unul dintre obiectivele mandatului de CFO al lui Răzvan Furtună.



După o discuţie de trei ore cu Radu Timiş, unul dintre cei mai puternici antreprenori români, Răzvan Furtună, fost bancher de top în cadrul diviziei de private banking din BCR, a plecat din corporaţie şi a preluat poziţia de CFO în cadrul Cris-Tim.

„Cred că sunt momente în viaţă când o astfel de şansă nu trebuie ratată. Nu am avut nicio îndoială. Într-o industrie în care nu aveam nicio expertiză, am înţeles destul de bine ce aveam de făcut pentru a mă integra în modelul de business şi în organizaţie“, a spus Răzvan Furtună, CFO la Cris-Tim. Unul dintre motivele din spatele schimbării este legat de dinamica din sistemul bancar, care este foarte lentă, în special după criză, când reglementările sunt mult mai stricte.

„Cred că dacă facem sincer un test cu angajaţii din bănci, am fi surprinşi să aflăm că mulţi ar vrea să facă altceva. În 2008-2009 aveam un sentiment că sistemul bancar s-a dezvoltat mult prea rapid şi că oamenii nu au fost bine pregătiţi. În momentul de faţă, lucrurile sunt mult mai stabile, sunt reglementări foarte stricte, motiv pentru care dinamica unui job în sistemul bancar este foarte lentă. Nu te poţi aştepta să te poţi dezvolta foarte repede.“