Producătorul italian de canapele Ditre caută 85 de oameni pentru fabrica din Arad

Autor: Laurentiu Cotu 01.12.2017

♦ Compania italiană deţine în zona industrială Arad Vest o suprafaţă totală de aproximativ 40.000 mp, unde 600 de angajaţi produc zilnic peste 800 de canapele.



Producătorul de mobilier Ditre International, parte a grupului italian Ditre, are disponibile în prezent 85 de lo­curi de muncă pentru fabrica de cana­pele din Arad, cele mai multe joburi fiind pentru muncitori necalificaţi în industria textilelor (25), confec­ţio­neri-asamblori articole din textile (20), tâmplari (15), tapiţeri (10), dar şi pentru croitori, magazineri sau operatori la maşini-unelte cu comandă numerică, potrivit datelor existente pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. Com­pania Ditre International a avut anul trecut un număr mediu de 360 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Minis­terul Finanţelor.

Compania italiană deţine în zona industrială Arad Vest o fabrică de mobilier pe o suprafaţă totală de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, unde 600 de angajaţi produc zilnic peste 800 de canapele, în 120 de variaţiuni de piele şi ţesături, conform site-ului companiei. Reprezentanţii Ditre Internaţional au declarat anterior pentru ZF că fabrica de canapele de la Arad lucrează doar pe comenzi, neexistând produse pe stoc, iar aproximativ 90% din producţie merge la export. Producătorul de canapele din Arad a realizat în 2016 o cifră de afaceri de peste 83 mil. lei (18,5 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de pe mfinanţe.ro.