Gigantul Samsung se uită la achiziţii pentru expansiunea în trei domenii cheie: auto, sănătate şi automatizări industriale

Autor: Adrian Seceleanu 04.12.2017

Gigantul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător global de cipuri de memorie, smartphone-uri şi televizoare, are în plan achiziţii şi fuziuni pentru a se extinde în trei domenii pe care le con­si­deră cheie, respectiv industria auto, soluţiile di­­gitale pentru sănătate şi automatizările in­dustriale, a declarat pentru Reuters Young Sohn, director de strategie şi preşedintele di­viziei com­pa­ni­ei din Silicon Valley.

Sam­sung, care a depăşit în acest an Intel şi a devenit cel mai mare producător de microprocesoare, şi-a semnalizat apetitul pentru tranzacţii încă de anul trecut, anunţând că se uită la furnizori de software şi de servicii care să-l ajute să se diferenţieze pe piaţă.

„Suntem hotărâţi să ne folosim de achiziţii şi fuziuni pentru a întări poziţia, iar tranzacţia de preluare a Harmon ne-a ajutat să avem mai multă încredere în noi”, a declarat Young Sohn. “Cred că putem face şi mai multe în viitor”, a adăugat el.

Executivul Samsung a lăsat să se înţeleagă că Samsung nu este interesat să participe la consolidarea pieţelor de smartphone-uri sau microprocesoare, unde este deja numărul unu.

Întrebat care sunt zonele de interes ale Samsung în 2018 din punct de vedere al unor eventuale achiziţii, Young Sohn a spus că una dintre ele este reprezentată de industria auto.