Luptă aprinsă pe bursă: Acţiunile Băncii Transilvania scad la minimul ultimelor şase luni. BRD ajunge cea mai valoroasă bancă de la bursă, cu doar 8 mil. lei în faţa băncii de la Cluj

Autor: Liviu Popescu 06.12.2017

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, au scăzut astăzi cu 1,4% faţă de şedinţa precedentă şi au închis la 2,085 lei, cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, potrivit datelor BVB.

La acest preţ capitalizarea băncii de la Cluj, numărul doi de pe piaţă, este de 9,051 miliarde de lei, faţă de 9,059 miliarde de lei cât are BRD, numărul trei de pe piaţă, ceea ce înseamnă că banca francezilor de la SocGen ajunge cea mai valoroasă instituţie de credit de la BVB. Spre comparaţie acţiunile BRD au închis la 13 lei, preţ asemănător cu cel din şedinţa precedentă.

Un broker a spus pentru ZF că au fost retrageri zilele acestea pe emitentul TLV, dar că astăzi “s-au mai potolit”.

Cum Banca Transilvania are o pondere de circa 20% din componenţa indicelui BET, şi indicele BET a închis în această seară pe roşu.

Indicele de referinţă al bursei românşti a închis la 7.670 de puncte, minus 0,65% faţă de şedinţa precedentă.

De altfel la declinul indicelui au contribuit şi emitenţi precum Transgaz (minus 2%), Romgaz (minus 1,6%), Electrica (1,2%).