Bitdfender, APS,Itsy Bitsy, Fan Curier şi Immochan România sunt cele mai inovatoare companii în 2017

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 07.12.2017

Revista a lansat cu această ocazie cea de-a patra ediţie a catalogului dedicat inovaţiilor, care reuneşte 30 de poveşti despre inovaţii româneşti.

Premiul pentru inovaţie în protecţia dispozitivelor a fost acordat Bitdefender pentru Bitdefender BOX, gardianul reţelei.

Premiul pentru inovaţie în asistenţă medicală pediatrică a fost acordat grupului de firme APS pentru PEDITEL 1791.

Premiul pentru inovaţie în relizarea unei campanii de marketing a fost acordat Itsy Bitsy, pentru campania 1 iunie, zi liberă naţională.

Premiul pentru inovaţie în servicii de livrare a fost acordat Fan Curier, pentru soluţii alternative de livrare.

Premiul pentru inovaţie în dezvoltare imobiliară a fost acordat Immochan România, pentru Quartier Coresi.

În cadrul conferinţei, au discutat despre importanţa inovaţiei cinci invitaţi: Ciprian-Ion Preda, secretar de stat în cadrul Ministerul Cercetării şi Inovării, Vargha Moayed, partner - advisory services leader EY Romania, Cătălin Chiş, proprietar al grupului de firme APS, Bogdan Pismicenco, channel manager Romania, Bulgaria & Republica Moldova, Kaspersky Lab şi Emiliana Dovan-Zaharia, development manager Adservio, Telekom.

În ediţiile anterioare ale proiectului, Business MAGAZIN a reunit poveşti despre inovaţii dintre cele mai diverse: de la compania cu un singur angajat, a unui tânăr care rezolvase o problemă cât se poate de importantă pentru companii, facilitându-le acestora accesul la bazele de date ale Ministerului Finanţelor, la companii care au reinventat banalul plic şi au redus astfel cheltuielile legate de corespondenţă cu 30%. Sau soluţii software care asigură comunicarea dintre medic şi pacient la distanţă, un simulator 3D conceput la Timişora, care pregăteşte operatorii fabricii înainte ca aceştia să înceapă să lucreze efectiv în producţie, sau o şcoală de formare profesională în domeniul IT, grătuită şi unde nu se cer diplome sau rezultate la bacalaureat, dar care are cel mai ridicat grad de dificultate la admitere din România.

În 2016, statele membre ale Uniunii Europene au cheltuit peste 300 de miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare. Ca procentaj din PIB, valoarea a rămas constantă faţă de anul precedent: 2,03%. Faţă de 2006, investiţiile în cercetare şi dezvoltare au crescut: procentajul mediu pe toate statele membre UE se situa la 1,76% din PIB.

Cele mai mari procentaje din PIB alocate cercetării s-au înregistrat în Suedia (3,25%), Austria (3,09%) şi Germania (2,94%). La capătul opus s-au situat Letonia (0,44%), România (0,48%) şi Cipru (0,5%).