VIDEO ZF LIVE. Sonia Micu, fondatoare a Nalu, brand românesc de lenjerie intimă: Vom folosi finanţarea de 70.000 de euro pentru a ne duce produsele pe pieţele externe

Autor: Roxana Rosu 08.12.2017

Brandul de lenjerie intimă Nalu, fondat de Sonia Micu, vrea să intre anul viitor pe noi pieţe ex­terne, profitând de finanţarea câş­ti­ga­tă la concursul Startarium PitchDay, produsele firmei fiind în prezent vândute în Statele Unite şi Marea Britanie, iar în Cehia, Slo­va­cia şi România prin retailerul Zoot.

Conceptul creat de Sonia Micu, antreprenoare care a lucrat timp de 10 ani în zona de marketing în diferite corporaţii, se bazează pe promovarea simplităţii, renunţarea la artificii inutile şi consumerism excesiv.

„E un stil de viaţă în spatele conceptului,  în care eşti mai puţin preocupat de a acumula şi mai atent ce este esenţial pentru tine. Nu există artificii inutile, sârme, bureţi, care modifică forma corpului după nişte standarde învechite. Există doar atenţie la detalii şi materiale de calitate. E o estetică simplă, care se opune marketingului agresiv şi consumerismului“, a spus Sonia Micu la ZF Live.

Produsele Nalu sunt fabricate în ţară, într-o unitate care lucrează în sistem lohn, dar antreprenoarea spune că nu a fost uşor să găsească furnizori de materiale de calitate. „Nu e uşor la început să ai stocuri mari. De multe ori s-a întâmplat să avem comenzi şi se terminaseră stocurile. De aceea am avut nevoie de o finanţare.“ Startup-ul a câştigat premiul întâi la Startarium, în valoare de 70.000 de euro.

În ceea ce priveşte începuturile afacerii, Sonia Micu spune că nu ştia nimic nici despre domeniu, nici despre comerţul online, dar a urmat cursuri, inclusiv unul de design la London College of Fashion. În opinia ei, antreprenorii nu ar trebui să piardă prea mult timp învăţând despre afaceri, ci acţionând.

Nalu va vinde în total în acest an 2.500 de produse, dar vrea să crească puternic anul viitor, inclusiv prin intrarea pe un nou segment, de costume de baie.

„Nu vom mări numărul de produse şi nu le vom complica, dar vrem să vindem în alte ţări. Premiul ne va ajuta să producem stoc suficient pentru a vinde şi prin alţi retaileri, şi afară. Eram limitaţi până acum de lipsa stocurilor. Nu avem colecţii, tendinţe, ci produse de zi cu zi.“

Sonia Micu spune că este un moment foarte bun pentru antre­prenoriat, pentru că oame­nilor le place să încurajeze producţia locală, afacerile mici, şi te ajută cu sfaturi, propuneri de proiecte.

La Startarium, locul 2 a fost ocupat de Life Box, un start-up care îşi propune să echilibreze alimen­ta­ţia oamenilor în raport cu pro­gra­mul încărcat din viaţa de zi cu zi, care a primit 20.000 de euro. Pe trei s-a aflat Staţia de Joacă, care pro­pu­ne un nou produs, ce poate fi modificat şi reasamblat în mai multe tipuri de mobilier sau de jucării, care sunt necesare în educaţia şi în creşterea copilului.