Un fond de investiţii plăteşte 150 mil. euro pe fermele Premium Porc din România. Grupul Premium Porc este al doilea jucător din procesarea de carne de porc din România după Smithfield

Autor: Cristina Roşca 08.12.2017

Fondul de investiţii danez Polaris Capital Management, care administrează active de 8 mld. dolari, va prelua grupul Premium Porc din România ce cuprinde mai multe companii cu afaceri de peste 50 mil. euro anual, conform surselor din piaţă. Tranzacţia ce urmează a se semna până la finalul anului va avea o valoare de un miliard de coroane daneze (150 mil. euro), inclusiv datoriile care sunt jumătate din sumă, potrivit presei daneze.

Vânzătorul este grupul DCH International, în spatele căruia se află acţionari danezi persoane fizice sau companii, nu alte fonduri, conform informaţiilor existente. DCH International deţine operaţiuni doar în România după ce în 2015 a renunţat la cele din Canada unde a început businessul în anul 2001. În Danemarca se află doar sediul central.

Premium Porc a produs anul trecut circa 400.000 de porci în fermele de creştere a porcinelor din judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Sibiu şi Brăila. Animalele sunt crescute în sistem integrat, Premium Porc cultivând cereale pe o suprafaţă circa 2.000 de hectare în judeţul Vrancea, materie primă care este ulterior procesată în cele două fabrici de nutreţuri combinate ale companiei din Constanţa şi Vrancea.

Din grupul Premium Porc fac parte în total 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, de furaje şi cereale, precum şi transportul mărfurilor şi gestiune de proiect pentru proiectele de investiţii, potrivit reprezentanţilor companiei.