Dacia a vândut aproape 100 de SUV-uri Duster online, din care jumătate fără ca cineva să vadă maşina în realitate

Autor: Bogdan Alecu 10.12.2017

În premieră odată cu cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster, Dacia a testat vânzările online de maşini încă de dinainte ca acestea să ajungă în showroom, după metoda utilizată de Tesla pentru a vinde maşini pe care încă nu le-au lansat.

De marţi, 5 decembrie până vineri, 8 decembrie, când au început operaţiunile „Porţi Deschise” iar maşinile au ajuns în showroomuri, circa jumătate din maşini au fost vândute către clienţi care au plătit online 500 de euro din preţul automobilului. Cealaltă jumătate a fost aproape epuizată în următoarele două zile, timp în care maşinile au fost disponibile pentru teste realizate de către clienţi în reţeaua Dacia. La această oră - luni, 12 decembrie, ora 12.20 mai sunt 24 de maşini disponibile. 

Duster Edition One a fost lansată săptămâna trecută şi a fost cea mai echipată versiune a modelului, cu motorizarea diesel 1.5 dCi de 110 CP ţi tracţiune integrală. Printre altele, Edition One mai dispune de de sistem de aer condiţionat automat, card de acces mâini libere, sistem de avertizare a unghiului mort, Multiview camera, aprindere automată a farurilor ţi jante din aliaj de 17 inch, diamantate.

„Cu Duster Edition One am decis să marcăm lansarea în România a noului nostru SUV într-o manieră nouă ţi inovantă, care vine să completeze mijloacele clasice de vânzare. Este vorba despre comerţul online, care ne permite să fim mai apropiaţi de clienţii noţtri. Importanţa pe care Dacia înţelege să o acorde domeniului digital – axă majoră a strategiei sale comerciale - îţi găseţte astfel cea mai potrivită ilustrare. Sunt convins că Duster Edition One va marca începutul unei cariere de succes pentru noul SUV Dacia”, a declarat Hakim Boutéhra, Director General Renault Commercial Roumanie.

Cele 100 de exemplare ale acestei ediţii limitate sunt disponibile în culoarea Orange Atacama ţi şi au putut fi achiziţionate exclusiv online, doar de persoanele fizice, la un preţ de 18 900 Euro.