Explozie puternică în New York. Autorul atacului este un islamist din Bangladesh. Cel puţin patru persoane au fost rănite. LIVE UPDATE

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 11.12.2017

UPDATE: Explozia din oraşul american New York a fost provocată de un islamist care a detonat un dispozitiv artizanal pe care îl avea asupra lui, dar care nu a explodat corespunzător, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de NBC.

Un islamist s-a aruncat în aer într-un tunel de trecere dintr-o autogară spre o staţie de metrou, în zona Manhattan.

Bărbatul s-a aruncat în aer în mijlocul a sute de pasageri, dar bomba artizanală nu a explodat corespunzător, au declarat membri ai comisiei de anchetă.

Autorul atacului, un bărbat dintr-o familie originară din Bangladesh rezident în Brooklyn, a fost rănit în explozie.

Autorităţile americane încearcă să afle dacă individul are legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic.


O explozie a avut loc luni într-o autogară din oraşul american New York, sute de persoane fiind evacuate, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

Poliţia din New York a confirmat o intervenţie în urma unei explozii produse la un terminal de autobuze din Manhattan.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă (luni după-amiază, ora României), iar sute de persoane au fost evacuate.

"Poliţia din New York a intervenit la o explozie de origine incertă produsă în zona străzilor 42 / 8, în Manhattan. Platformele liniilor A, C şi E au fost evacuate; datele sunt încă preliminare", informează instituţia.

Potrivit publicaţiei The New York Daily News şi postului Fox News, o busculadă s-a produs în timp ce sute de persoane fugeau din autogară.

"Am fost lovită de o mulţime de oameni care fugeau de teama unei alerte cu bombă. Sunt foarte mulţi poliţişti", a declarat o martoră.


Un individ suspect a fost rănit în urma exploziei produse luni într-o staţie de metrou situată în incinta unui terminal de autobuze din New York, anunţă Poliţia.

"Un bărbat a fost reţinut în urma exploziei produse la metrou, la intersecţia străzilor 42 / 8", a transmis Poliţia din New York.

"În afară de acest suspect rănit, în acest moment nu există informaţii despre alte victime. Vă rugăm să evitaţi zona", a adăugat Poliţia.