Continuă consolidarea sectorului bancar. Andy Baldwin, EY EMEIA: Probabil vom observa o revenire la fuziunile transfrontaliere, între băncile mai mari. Europa este suprabancarizată

Autor: Claudia Medrega 12.12.2017

Consolidarea sectorului bancar a ajuns la niveluri rezonabile pe pieţele interne, implicând în general campioni naţionali care au cumpărat active bancare, fiind posibil să continue acest proces, iar în perioada următoare am putea să vedem şi o posibilă revenire la fuziunile transfrontaliere, dintre bănci de dimensiuni mai mari, apreciază Andy Baldwin, area managing partner al companiei de consultanţă şi audit EY pentru regiunea EMEIA.

El susţine că după criza financiară din 2008 nu au existat tranzacţii ban­care transfrontaliere de mari di­men­siuni manifestându-se o reti­cenţă a acţionarilor şi a autori­tăţilor de reglementare de a aproba astfel de tranzacţii, însă remarcă un accent mai mare pus pe raportul cheltuieli/ veni­turi şi anticipează pentru perioada ur­mă­toare o posibilă revenire la fuzi­unile trans­frontaliere, dintre bănci de di­men­­siuni mai mari, aşa cum am văzut în perioada de dinainte de criza finan­ciară.